Roger Waters – Us + Them / film!
Studeni – 2019.

Turneja “Us + Them” je završena, Roger Waters se povukao i u miru sabirao rezultate, a oni su veoma, veoma impresivni. Grandiozni, usudio bih se reći, jer s komercijalne strane turneja je bila ogledalo onoga što se događalo na pozornici. Grandiozna!
U količini dakako, jer je inkasirala oko pola milijarde dolara čistoga ili jednostavnije rečeno, Roger Waters je kad su se odbili svi troškovi, uključujući i suradnike, inkasirao nešto manje od pola milijarde dolara.
Ako to nije impresivno, onda što uopće jest.

A taj ogroman novac ipak ima svoje pokriće. Za razliku od političara, svaki peni je zarađen i to doslovno u znoju, znanju, iskustvu, ali najviše talentu. U krajnjoj instanci, svi koji su platili ulaznicu da bi vidjeli ovog velikana, napravili su to dobrovoljno, a njih je bilo (opet impresivnih) oko 2 milijuna.

No, kad je turneja bila gotova, logično se nametnula opcija lansiranja filma koji bi prikazao tu istu. Mnogi su koncerti (ako ne i svi!) snimani, ali kao predložak je ipak uzet jedan, održan u Amsterdamu. Ne mogu se zakleti da ipak nije bilo isječaka s drugih koncerata, ali neka to ostane nepoznanica, koja uostalom i nije bitna.

Povezani članci