Mike + The Mechanics – “Mike + The Mechanics”
05. Listopada – 1985.

Bila je to još jedna od hibernetičkih faza grupe Genesis, kad je Mike Rutherford oformio svoju grupu Mike + The Mechanics.

Sve je u biti počelo kao “side project“, tako čest kod članova velikih grupa koje se nisu baš pretrgle “radeći pod stare dane“.

Željni akcije, mnogi, pa tako i Mike, oformljava grupu i s njom počinje lagane svirke po malim dvoranama. Dakako, mimo statusa „super grupe“, ipak, manje više, svi koji su dolazili na te svirke, dolazili su prvenstveno radi njega, muzika nije bila baš u prvom planu.

No, situacija se polako, ali sigurno počela mijenjati i kad su 1985. godine izašli iz studija s istoimenim albumom, sve skupa je poprimilo sasvim druge razmjere. Naime, album po izlasku dolazi na top liste, i penje se do #26. mjesta. To mjesto ima zahvaliti, trima singlicama skinutim sa njega, (ali ne isključivo njima),“Silent Running”, s Paul Carrackom na vokalu i singlici “All I Need Is a Miracle”, s Paul Youngom na vokalu. Obje singlice dospijevaju visoko, na #6. mjesto, odnosno, na #5. mjesto nacionalne top liste singlica. Treća singlica, “Taken In”, je prožnjela nešto manji uspjeh, došavši do #32. mjesta.

I za divno čudo, album i singlice su uspjele i u Americi, što nitko nije očekivao. Album se penje na #32. mjesto Billboarda.

Povezani članci