Led Zeppelin – „Immigrant Song“
05. Studenoga – 1970.

Treći album jednostavno nazvan „Led Zeppelin III“ je bio lansiran i izazvao ne malu nevjericu kod sljedbenika, ali i kod kritike. Napravivši zaokret kojeg nitko nije očekivao (isto tako, nitko nije ni znao što očekuje!), Led Zeppelin su iskoračili van uhodanog izričaja koji im je mogao donijeti nove gomile novca.

Kako bi ublažili početnu nevjericu izazvanu „iznevjerenim očekivanjima“, grupa lansira singlicu „Immigrant Song“, i pogađa u metu.

Pjesma je inače proglašena za „nasljednika“ mega popularne „Whola Lotta Love“, koja je isto tako bila izdana kao singlica, ali samo u USA. (bend nije dao dozvolu podružnici Atlantic Recordsa da je izda u UK, iako su je tamo željno očekivali!).

Situacija oko početne nevjerice albuma „Led Zeppelin III“ se polako stišavala, kako je napredovala turneja na kojoj su promovirali album, da bi nedugo nakon, u potpunosti nestala i ustupila mjesto panegiricima kojima je kritika počela obasipati ovo izdanje.

Sama kompozicija „Immigrant Song“ je nastala kao refleks Plantovog razmišljanja za vrijeme turneje grupe po Islandu, zemlji Vikinga, Valhalle i dakako, izvora ranih  migracija, istraživanja ….

„Immigrant Song“ je uz „Whole Lotta Love“ jedna od rijetkih singlica koje je bend izdao.
Vjerujem da ne treba posebno objašnjavati, zašto …

I par riječi o promo clipu.
Nema specijalnih efekta, koncert u sred bijela dana, nema umjetne magle, nema velikih monitora, nema laserskog light show-a, nema ničega do .. moćnog razglasa i četvorice na sceni.

Ali koje četvorice !!


Led Zeppelin – „Immigrant Song“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh