Elton John – “Leather Jackets”
15. Listopada – 1986.

Elton John snima dvadeseti album, “Leather Jackets”.

Kao i kod mnogih muzičara iz stare garde, osamdesete su bile vrijeme teškog preživljavanja na staroj slavi koja je tamnila velikom brzinom. Tome je pridonijelo novo vrijeme, ali još više nemušti uradci proslavljenih aktera. Dakako, čast iznimkama, koje ovdje neću spominjati.

U toj armiji bezidejnih i starom slavom ovjenčanih je bio i Elton John. Nakon meteorskog uspona u sedamdesetima i zasluženog sjedenja u prvom razredu Otočkog rocka, Elton John tone u ispraznu samodopadnost i u toj fazi izdaje album “Leather Jackets”.

Album je sniman u Sol Studiju u Engleskoj i Wisseloord Studiju u Holandiji. Bio je to prvi album, još od davnog “Tumbleweed Connection” iz 1970. godine, koji nije imao singlicu na Top 40.

Poražavajuće po njega je još i to, da “Tumbleweed Connection” i nije imao singlicu skinutu s njega, tako da u biti ispada da je “Leather Jackets” jedini album u dotadašnjoj karijeri Eltona Johna koji nije imao singlicu na top listi. I sam album je postao najlošije plasirani album u cijeloj karijeri ovog umjetnika i “Sir“-a.

Vrijeme katkad ispravlja nanesene nepravde, no, u ovom slučaju je samo potvrdilo prvobitne ocjene. Jer, 2001. godine, pjesma “Heartache All Over the World”, je proglašena za najgoru pjesmu koju je Elton John ikada napisao.

Povezani članci