David Bowie – “Blackstar”
19. Studenoga – 2015.

Koliko je sve skupa bilo obavijeno velom tajne, svjedoči i objava na MLP-U portalu, koja datira 22. Listopada, 2015. godine, nepuna tri mjeseca prije smrti velikog umjetnika.

Ovih je dana pod imenom Davida Bowieja izašao singl “Blackstar”, koja je u biti dio muzičke podloge TV serije “The Last Panthers”.
Kako od ovog umjetnika dugo nije bilo ništa novoga, a na horizontu se ne nadzire ništa, ovo je u stvari, “bolje išta nego ništa”.
Inače, David Bowie je preko svog glasnogovornika objavio da se povlači s aktivnih turneja i nastupa.
Teško ga je shvatiti ozbiljno, jer zna se, “there’s no business like show business”

“Blackstar“ je izašao kao singlica, i kako je već naglašeno, kao dio muzičke podloge za TV emisiju “The Last Panthers”. O nekom albumu nije bilo ni riječi, i naviše svega nitko, ali ama baš nitko osin dakako najbližih, nije naslućivao pravu pozadinu svega oko ove singlice, pa i njeno značenje. (pa i omot singlice ….!)

Pjesma je u fizičkom formatu izašla samo u Japanu, gdje je na „b“ strani bila kompozicija „Lazarus“, (i “I Can’t Give Everything Away”),  još jedna kompozicija koja je doduše bila dio mjuzikla, ali isto tako veoma simptomatična za ono što će se dogoditi uskoro.

Pa i sam istoimeni album, u trenutku izlaska nije pobudio sumnju u stvarno stanje kreatora. Bio je promatran kroz prizmu permanentne evolucije izričaja ovog umjetnika, iako je neuvijeno ukazivao na ono neminovno ….

Dva dana nakon njegovog izlaska, kao bomba je odjenula vijest:

Preminuo je David Bowie !


David Bowie – “Blackstar”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh