America – “Heritage: Home Recordings/Demos 1970-1973”

Studeni – 2017.

Kad su tri golobrada mladića, sinovi američkih vojnika u Engleskoj, oformili grupu u srednjoj školi, malo je tko i u najbujnijim snovima mogao zamisliti da će ta grupa potrajati, snimati i dočekati pola stoljeća aktivnosti. Doduše ne u punom sastavu, ali ipak…

Nadjenuli su si ime prema domovini, America i krenuli u nastupe po lokanim pubovima.

Kakva su bila vremena, trio je veoma brzo dobio šansu da uđe u studio i na neviđeno snimi album. Vjerojatno je tako na tisuće anonimaca ulazilo u studija i malo je tko od njih nakon mjesec dana postojao. No, bilo je i drugačijih, onih svijetlih primjera, a jedan od njih je grupa America.

Po izlasku na tržište album prvenac se penje na top liste, a singlica “A Horse With No Name” osvaja vrhove diljem svijeta. I kad je euforija za singlicom i samim albumom počela jenjavati, diskografska kuća na tržište pušta drugu singlicu s albuma “Sandman” koja produžava život albumu u omogućava mu multiplatinstu tiražu.

Grupa je nastavila sa snimanjem dobrih albuma, redovno lansirala singlice koje su se penjale po svim top listama (“I Need You,” “Ventura Highway,” “Lonely People,” “Tin Man” i “Sister Golden Hair”) i u to vrijeme je održavala atraktivne koncerte, te se time upisala u povijest muzike dvadesetog stoljeća.

U čast svih izdanja ove grupe, diskografska kuća je 17. Studenoga 2017. godine lansirala album koji sadrži samo demo snimke grupe od kojih su neke po prvi puta ugledale svjetlo dana.  Radi se o deset pjesama koje nisu našle mjesto ni na jednom albumu grupe.

Ako ćemo poentirati na ovom albumu onda mu se kao osnova postojanja može uzeti činjenica da donosi jednu veliku grupu u embrionalnoj fazi razvoja i razrada kompozicija koje će postati globalno poznate nakon što poprime konačnu formu.

Zagriženim fanovima ove grupe to će biti sasvim dovoljno, ostalima, čisto sumnjam, ali …


 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh