The Doors – “Aura Studio Demos”

Rujan – 1965.

Kad je bend Rick and the Ravens ušao 02.Rujna – 1965. godine u Aura Studio u Los Angelesu (World Pacific Jazz Studios ?), bio je embrionalni početak jedne od najvećih rock ‘n roll priča ikada ispričanih.

Jim Morrison, Ray Manzarek i John Densmore su napokon uspjeli doći do termina za snimanje. S njima u studio su ušli, Manzarekova braća, Jim i Rick.

Tog popodneva, za samo tri sata snimanja, snimali su šest kompozicija.

Sam ulazak u studio imao svoju povijest. Naime, Manzarek se povezao s vlasnikom studija Dick Bockom, s kojim je imao poprilično zajedničkog, od interesa za spiritualne vježbe i dakako,  neizostavnog LSD-a. Bock predlaže Manzareku da se pridruži sljedbenicima Maharishi Mahesh Yogija, koji je kasnije stekao globalno ime radi Beatlesa koji su mu bili sljedbenici i proveli neko vrijeme u Indiji s njime. Manzarek ga je poslušao i počeo pohađati tečajeve kod gurua. Za jedne od seansi susreće John Densmorea.

Na drugu stranu, Manzarek susreće Jim Morrisona na plaži i kroz razgovor spoznaju da dijele iste svjetonazore i uvjerenja. Bilo je pitanje samo trenutka i Rick and the Ravens je rođen.

Komponirajući pod utjecajem The Kinksa i Bob Dylana, bend u dahu snima šest kompozicija koje, moramo biti iskreni, imaju poprilično malo zajedničkog s finalnim verzijama koje su se pojavljivale na studijskim albumima grupe.

I da, naposljetku, Rick and the Ravens, mijenjaju ime u The Doors i potom im se pridružuje Robby Krieger  .

Ostalo je povijest!


The Doors – Aura Studio Demos

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “”Info””, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “”Info”” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh