Tame Impala – “Currents”

Srpanj – 2015.

album-art

00:00

Australski psych-rockeri Tame Impala izlaze s novim, trećim studijskim albumom. “Currents” je naslijedio uspješnog prethodnika, “Lonerism”, izdanog davne 2012. godine.

Kao pilot je lansirana singlica “Cause I’m a Man”, da bi potom slijedio pomalo neobičan potez. Kao „single“ izdana je kompozicija “Let It Happen”, u trajanju od osam minuta! Sam taj potez dovoljno svjedoči o samopouzdanju benda i uvjerenost o ispravnosti puta kojim je krenuo.


Tame Impala – “Cause I’m a Man”

I bili su u pravu ili još bolje rečeno, bio je u pravu. Jer, cijeli album je zamislio, sve kompozicije napisao, sve instrumente odsvirao/snimio, producirao, uglavnom odradio „all in one“ album, alfa i omega benda Kevin Parker.

Album po izlasku biva nagrađen superlativima i proglašen za najbolje djelo grupe, albumom godine u Australiji. Na međunarodnom planu ne prolazi ništa lošije. Čak i kod etabliranih veličina, te ga Rolling Stone magazin smješta na svoju listu „500 najvećih albuma svih vremena“. (#382. mjesto)


Tame Impala – “Let It Happen”

Za razliku od prethodnika, na kojem prevladava psihodelični rock zvuk, album „Currents“ nosi odmak prema plesnom podiju. Svidjelo se to kome ili ne, Parker uvodi sintesajzere kao dominantni zvuk umjesto gitare, te se Time Impala probija i na plesne podije.

Inače interesantna je činjenica da je Kevin Parker, “opsjednut” muzikom Britney Spears. Pomalo bizarno, ali vjerujem da ovdje važi ona stara, “ikakva reklama je bolja od nikakve”.
Samo mi nije jasno zašto!


Tame Impala – “Currents” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh