“Skydog” i na vinilu!

Ožujak – 2013.

Po samom izlasku je bilo jasno da će set snimaka Duane Allmana, “Skydog: The Duane Allman Retrospective”, doživjeti veliki uspjeh. Očekivanja su se ispunila u tolikoj mjeri da je izdavač lansirao i vinilnu verziju ovog seta.

“Skydog: The Duane Allman Retrospective” je biti ponuđen na 14 LP izdanja, a pokriva kao i CD set, snimke iz svih razdoblja rada Duane Allmana, kako u okviru matične grupe Allman Brothers Band, tako i grupa kod kojih je gostovao. (možda najpoznatije gostovanje Duane Allmana je bilo na je na albumu “Layla”, Derek and Dominosa, kad je u suradnji s Eric Claptonom komponirao jednu od najljepših i najvećih kompozicija moderne muzike, istoimenu,  “Layla”. U povijesnim spekulacijama se ide toliko daleko, da postoje tvrdnje da je tvorac najpoznatijeg rifa u povijesti baš Duane Allman, a ne Eric Clapton!)duane-allman-retrospektive-in-top

U setu s vinilnim izdanjima se nalazi, kao i na svim ekskluzivnim izdanjima, booklet, rijetke fotografije, te memorabilije koje podsjećaju na ovog, prerano preminulog gitariste.

S muzičke strane, set se sastoji od 129 pjesama, raspoređenih na četrnaest 180. gr. vinila.

Na njima su rijetke i rane snimke s Gregg Allmanom, s njihovim prvim sastavima The Escorts, Allman Joys i Hour Glass. No, to je samo dio, dio seta će pokriti suradnje s velikanima tog doba. (Aretha Franklin, Wilson Pickett, Boz Scaggs i Delaney & Bonnie).

Set se završava sa snimkama jamova koje je Duane Allman imao s grupom Grateful Dead.
Nažalost, rijetki imaju privilegiju posjedovati ovaj set, jer je izdan u samo 1000 primjeraka?!


Duane Allman – „Skydog: The Duane Allman Retrospective“ – Box Set

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh