Rock ‘n’ Roll i zabrana plesa …

Siječanj – 1956.

Rock’n Roll je na svojim počecima bio sve samo ne poželjni vid zabave, promatrano dakako kroz oči roditelja, ali i vlasti tog doba.

Nije tajna da su se upotrebljavala sva moguća sredstva da se ta pošast koja je kao stepski požar zahvatila prvo Ameriku i potom ostatak svijeta nekako zaustavi.

Išlo se toliko daleko da su se iskopali neki davno zaboravljeni, ali još uvijek važeći zakoni kojima se nastojalo zaustaviti pokret i sablasnu muziku koja nije nosila ništa dobroga, ni omladini, a ni društvu.

Tako je u Clevelandu u Siječnju 1956. godine, na svjetlo dana iznikao zaboravljeni zakon iz 1931. godine, da mlade osobe koje nisu dosegle punoljetnost ne smiju plesat, osima ako su u pratnji odraslih i dakako, imaju njihovu dozvolu.

Zakon se toliko striktno primjenjivao da su na pojedinim koncertima, sve koji bi ustali sa stolice policajci pendrecima vraćali u sjedeći položaj.

Danas to izgleda redikulozno, što u biti i jest, ali u ono vrijeme je bilo i te kako ozbiljno, a i za same sudionike, poprilično bolno.

Eto, mala crtica, tek toliko da se zna …..

na vrh