Peter Green’s Fleetwood Mac – “Man Of The World”

Travanj – 1969.

Bizarno do kostiju, Fleetwood Mac sjedi na vrhu hranidbenog rock lanca, hitovi haraju top listama diljem svijeta, a glavni akter priče kroz svoje stihove i muziku nagovješćuje kraj, ne samo benda, već i svoj kreativni.
U toj euforiji u kojoj su prva mjesta top lista padala jedna za drugim, hit smjenjivao jedan drugog, nije bilo lako, u biti, bilo je skoro nemoguće spoznati svu dubinu i poruku koju je slao Peter Green.

Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo, najgori mogući scenario po njega, a ako ćemo biti egoistični, i po sve nas.
Jednostavno je pukao i shizofrenija koja je tu i tamo pomaljala svoje krake, ga je obuhvatila svom snagom i istrgla iz sredine koju je stvorio i pretvorio u zlato.

Peter Green je još prije ulaska u studio za snimanje (pokazat će se posljednjeg albuma te inkarnacije), albuma „Then Play On“, poslao poruke koje nitko nije znao pročitati.

Jedna od njih je bila u obliku hita „Man of the World“, za sve osim za njega, jedna lijepa pjesma u stilu kojeg je stvorio i odnjegovao i ništa više.
A nije baš!
Pa i stihovi idućeg hita „Oh Whell“ su, kad ih se danas čita, bili čak nedvosmisleni i ukazivali na ono što će doći.

No, nad prolivenim mlijekom se ne liju suze, ili bar ne bi trebale.

Dakle, u Travnju te godine, Fleetwood Mac lansira još jedan u nizu hitova „Man of the World“.

I nema više, to je to!


Peter Green’s Fleetwood Mac – “Man Of The World”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh