Peter Garrett – “A Version of Now”

Srpanj – 2016.

Peter Garrett izdaje prvi solo album “A Version of Now”!

Vijest je ipak iznenađenje, čak i za poznavatelje matične grupe ovog čovjeka. Naime, baš je Peter bio taj koji je prije neku godinu napuštanjem grupe Midnight Oil doprinio raspadu grupe. I ništa neobično u tome, da je nije napustio kako bi se posvetio politici.

Očito da mu močvara po kojoj je počeo gaziti nije baš prijala, te se posvetio pisanju memoara. I imao je o čemu pisati, jer je Midnight Oil iz najpopularnije i najveće klokanske akvizicije prerasla u instituciju i potom u legendu.


Peter Garrett – “Tall Trees”

U toku pisanja memoara, prema riječima samog Petera, glavom su mu strujale melodije, te je iznenada, na trenutak na stranu stavio knjigu i ušao u studio.

Rezultat je album simptomatičnog naziva “A Version of Now”, čije ime sve kaže. Nastojeći uhvatiti trenutak, Peter uz pomoć prijatelja pokušava izbaciti iz sebe akumulirano posljednjih godina.
I u tome je uspio!

O sadržaju albuma sve kaže pilot tema “Tall Trees” koja je izašla kao prethodnica albuma.

Album je inače snimljen u Sydneyju i na njemu se našao samo jedan član grupe Midnight Oil, Martin Rotsey na gitari. Tim su još činili, Pete Luscombe (Paul Kelly) na bubnjevima, Mark Wilson (Jet) na basu, kojeg je dijelio s Heather Shannon (The Jezabels) i Jamie Hutchings (Bluebottle Kiss). Na albumu su se još pojavile i tri Petrove kćeri, Emily, May i Grace.

Paralelno s izdanjem ovog albuma u medije su puštene infomacije o mogučem okupljanju matične grupe Midnight Oil. Najava se obistinila nakon godinu dana, kad je reformirani bend krenuo na turneju po Australiji.

Grupa Midnight Oil je  postala institucija australskog rocka i svojim su albumima redovno zauzimali visoka i najviša mjesta top lista, što je neminovno pridonjelo penjenju Peterovog solo albuma na top liste.


Peter Garrett – “Great White Shark”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh