Mike + The Mechanics – “Out of the Blue”

Travanj – 2019.

album-art

00:00

Nije tajna da se “side project” Mike Rutherforda pretvorio u još jedan veliki koji cvate pod matičnom kapom grupe Genesis.

Iako bez velikih dodirnih točaka, pomalo zahvaljujući i činjenici da je Mike stalni član grupe Genesis, grupa Mike + The Mechanics vodi neki paralelni život i time vjerojatno upotpunjava rupe, koje rad u grupi ostavlja u kreativnom radu Mike Rutherforda.

U biti, posljednjih dvadesetak godina, rad u grupi Genesis je bio “usputna rabota”, dok je Mike bio daleko više angažiran na radu u Mike + The Mechanics.

Dovoljno se samo prisjetit da je Genesis posljednji nastup imao 2007. godine, i od tada svi sljedbenici ove velike grupe sanjaju o nekom ponovnom okupljanju. U cilju zadržavanja medijske pažnje cijelo vrijeme se u medije puštaju polu informacije o mogućem ujedinjenju i dakako, u tom trenu prodaja albuma logaritamski raste.

Najveća kampanja tog tipa je bila prilikom promocije dokumentarca o grupi Genesis, “Sum Of The Parts”, kad su mediji toliko napumpali tu opciju ujedinjenja, da je bilo, “eto samo što nije”. Kad je dokumentarac lansiran i odradio svoje, o ujedinjenju nitko više nije pisao.


Mike + The Mechanics – “Out of the Blue”

No, kakva takva kompenzacija ipak je došla i to od strane Phil Collinsa , koji je zajedno s Mike Rutherfordom i njegovim Mehaničarima odradio dio turneje. Collins je otvarao koncerte za Mikea, što je bio presedan, jer vjerojatno je ogroman postotak auditorija došao da bi vidio Collinsa. (2017. godine situacija je bila obrnuta, Mike je otvorio koncert za Collinsa u Hyde Parku!). Kako je i bilo zamišljeno, Collins se pridružio Mikeu na kraju koncerata. I tako u biti dvije trećine Genesisa je bilo na sceni!

Dakle, deveti album “Out of the Blue” je izašao, turneja je krenula i … , bila je to jedna od posljednjih prilika vidjeti Collinsa i Rutherforda!


Mike + The Mechanics – “Out of the Blue” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prva regulirane ugovorom s Gradski Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh