Mike + The Mechanics – “Mike + The Mechanics”

Listopad – 1985.

Bila je to još jedna od hibernetičkih faza grupe Genesis, kad je Mike Rutherford oformio svoju grupu Mike + The Mechanics.

Sve je u biti počelo kao “side project“, tako čest kod članova velikih grupa koje se nisu baš pretrgle “radeći pod stare dane“.

Željni akcije, mnogi, pa tako i Mike, oformljava grupu i s njom počinje lagane svirke po malim dvoranama. Dakako, mimo statusa „super grupe“, ipak, manje više, svi koji su dolazili na te svirke, dolazili su prvenstveno radi njega, muzika nije bila baš u prvom planu.

No, situacija se polako, ali sigurno počela mijenjati i kad su 1985. godine izašli iz studija s istoimenim albumom, sve skupa je poprimilo sasvim druge razmjere. Naime, album po izlasku dolazi na top liste, i penje se do #26. mjesta. To mjesto ima zahvaliti, trima singlicama skinutim sa njega, (ali ne isključivo njima),“Silent Running”, s Paul Carrackom na vokalu i singlici “All I Need Is a Miracle”, s Paul Youngom na vokalu. Obje singlice dospijevaju visoko, na #6. mjesto, odnosno, na #5. mjesto nacionalne top liste singlica. Treća singlica, “Taken In”, je prožnjela nešto manji uspjeh, došavši do #32. mjesta.

I za divno čudo, album i singlice su uspjele i u Americi, što nitko nije očekivao. Album se penje na #32. mjesto Billboarda.


Mike & The Mechanics – “All I Need Is A Miracle”

Drugi album “Living Years” nastavlja uzlaznu putanju prethodnika, noseći naslovnu temu na sam vrh top liste. Ni treći “Word of Mouth”, nije podbacio, čak dapače. Nosi istoimeni hit na vrhove top lista, ustoličujući bend kao svjetsku koncertnu atrakciju.

Lijep uspjeh za nešto što je počelo kao mala svirka dokonog gitariste.

No, kao i u životu, tako i bendu jednom dođe kraj. 1995. godine dolazi do raspada benda, iako i nakon toga izdaju još jedan album, ponovo nazvan po imenu grupe, ali prepoznat kao “M6”, te naposljetku, album “Hits”. Bio je to definitivni kraj ove inkarnacije grupe.

Mike ponovo oformljava grupu 2009. i 2010. godine, ali to je već neka druga priča, koja još uvijek traje.


Mike + The Mechanics – “Mike + The Mechanics” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh