Mick Abrahams – “Revived!”

Rujan – 2015.

Legenda undergrounda Mick Abrahams izdaje novi album “Revived!”.

Iako je počeo karijeru u najperspektivnijoj grupu na Otoku i s njima snimo prvi album, Mick Abraham ih napušta i kreće svojim putem. Govorim dakako, o tada, obećavajućoj grupi, Jethro Tull.

Po napuštanju Jethro Tulla osniva svoju grupu Blodwin Pig, s kojom snima dva visoko cjenjena studijska albuma. Danas nažalost prekriveni velom zaborava, ali u svoje vrijeme, ravnopravni partneri Jethro Tull izdanjima na top listama.


Mick Abrahams – “Summer Day”

Turbulentni život buntovnika i tvrdoglavog negatora financijskog aspekta umjetnosti, vodi ga u razne vode, no sve se na kraju ipak svodi na blues. U njemu pliva kao riba u vodi i tako je otprilike i glasila najava ovog albuma, “Mick Abrahams Revived!”.


Mick Abrahams – “Nadine”

Iako je bio najavljivan kao najbolji album kojeg je Mick izdao, teško je ipak razlučiti što je bila stvarnost, a što propaganda, no vrijeme je pokazalo kao i uvjek, da je “istina negdje po sredini”.

Iako je u trenutku izlaska albuma napunio 71. godinu, još uvjek je bio “lud kao kapula”, dakako u pozitivnom smislu.

Sam pogled na listu suradnika odaje projekt koji se nije otaljavao, već sočno odrađivao u opuštenoj atmosferi i uzajamnom poštovanju. Na albumu su sudjelovali, Martin Barre, koji ga je naslijedio u matičnoj grupi Jethro Tull, legendarni vokal Paul Jones, Elliott Randall, bivši povremeni gitarista grupe Steely Dan, Jim Rodford, bubnjar Kinksa, Bernie Marsden, gitarista grupe Whitesnake i dakako, da ne zaboravim, Rolling Stones ex basista, Bill Wyman.

Bio je to posljednji album ovog velikana koji je za života mogao imati sva blaga i nekretnine, da se povinuo, no, odabrao je drugi put, put kojim ga je vodilo srce. Taj ga je put naposljetku odveo u besmrtne, dakako, u sječanju onih koji poznaju trenutak u kojem se rađala muzika prošlog stoljeća.


Mick Abrahams – “Revived!” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh