Kinks – „Kinks-Size“

Ožujak – 1965.

Kao predvodnici British booma, grupa Kinks u Americi ima dva hita na top ten, “Tired of Waiting for You” i “All Day and All Of The Night”.

Kompozicije bivaju inače izdane kao singlice u Engleskoj i Europi. U Americi, zajedno su nosile kompilacijski album grupe „Kinks-Size“. Dakako, svaka za sebe je poharala top liste.

Kinksi su bili vjerojatno najjača grupa britanske invazije u to vrijeme, ne računajući Beatlese, koji su (uvijek) ipak bili kategorija za sebe.

Interesantno je bilo to muzičko pokoravanje Amerike. I nadasve, ironično.


The Kinks –  “All Day and All of the Night”

Prešavši Atlantik, blues je uzrokovao eksploziju u Engleskoj i na Starom Kontinentu, dok je Amerika mirno spavala, zadovoljavajući se sladunjavim hitovima i „tin pan alley“ trendom, koji je dominirao. Vrata Amerike su otvorili Beatlesi, a iza njih je nahrupila horda bendova s Otoka, brišući u svom naletu svaki trag muzike koji je postojao prije njih.

Interesantno je još za napomenuti, u ovom kontekstu, iako su Beatlesi bili priča za sebe, u Americi su im ozbiljno prijetili Animalsi. Oni su im dugo vremena puhali za vratom.

Pomalo bizarno s današnje perspektive, ali tako je bilo.


Kinks – „Things Are Getting Better“ 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh