King Crimson – “VROOM VROOM (Live In Mexico, 1996)“ / YouTube facelifting!

ne samo dokument vremena!

Po nekom uhodanom običaju, 2001. godine King Crimson izdaje album „Vrooom Vrooom“, snimljen u živo prije pet godina.
Odavno su svi koji prate ovaj bend odustali od traženja bilo kakvog objašnjenja zašto tolika razlika od vremena snimanja do vremena objavljivanja. Fripp nikada nije izašao u javnost s ikakvim objašnjenjem.

Bilo kako bilo, „Vrooom Vrooom“ donosi King Crimson u najjačem izdanju od Metalne inkarnacije i dakako u formi „double tria“. (Robert Fripp i Adrian Belew na gitarama, Tony Levin i Trey Gunn na basevima i Bill Bruford i Pat Mastelotto na bubnjevima)

Nije ni čudo da je album po izlasku bio primljen pozitivno, ne samo od strane službene kritike, već je veoma dobro prošao i kod sljedbenika. Dapače, postaje najprodavaniji album grupe još od vremena izdanja “Live in USA“, iz daleke 1975. godine.

Dakle, iako se za svaki živi album kaže da je dokument vremena, „Vrooom Vrooom“ je daleko više od toga, svojim sadržajem determinira fazu postojanja ove velike grupe i nema boljeg uvida u njenu veličinu u toj fazi postojanja od njegovog sadržaja.


King Crimson – “VROOM VROOM (Live In Mexico, 1996)“ 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh