King Crimson – “Thrak” / YouTube facelifting!

novo? ofkors!

Kad su sve nade bile pokopane i sljedbenici se pomirili da od Frippa i King Crimsona više nema ništa, kao bomba je odjeknula vijest, Robert Fripp okuplja novu ekipu. To je moglo značiti nekoliko stvari. Medijski, da se pokrene interes za grupu i na tržište plasiraju remasterirana izdanja koja su nastala na temelju remasteriranih prethodnika, ili ono što su svi priželjkivali, novi album.

Kad se u kontekstu grupe King Crimson spomene novi album to pak znači samo jedno, NOVO!

Stoga je logična bila znatiželja koja je vladala nakon izdavanja EP-a „Vrooom“, koji je bio svojevrstan uvod u novo izdanje, ali i naznaka smjera.

I po tko zna koji put, bilo je to TO!

Kao feniks, ali bez pepela, King Crimson je odletio nebu pod oblake, iznenadivši sve od reda novim izdanjem, pristupom, stilom, i nadasve logikom izlaganja tema. Album je uspio uhvatiti „double trio“ filozofiju, koja se pak u punom svjetlu pokazala na pozornici, na koncertima koje je grupa održala po njegovom izlasku, bili su monstruozni.

O čemu se radilo?

Jednostavno, u grupi su bile dvije gitare, dva basa i dva bubnjara, koji su, potpomognuti tehnikom snimanja, ali i produkcijom na koncertima, svirali unisono, kao jedan bend, odvajali se čak fizički da bi svirali paralelno i naposljetku, ono najimpresivnije, svirali dijelove kompozicija gdje svaki trio svira svoje, a zajedno fenomenalno zvuče. Ovako napisano možda zvuči suhoparno, ali stavite slušalice, poslušajte album i prosudite sami!

Nakon ovog albuma i turneje King Crimson ponovo ulazi u hibernaciju dugu pet godina, i ponovo je sudbina benda bila neizvjesna, kad na svjetlo dana izlazi …..


King Crimson – “Thrak”

King Crimson – “VROOOM”

King Crimson – “Coda: Marine 475”

King Crimson – “Dinosaur”

King Crimson – “Walking On Air”

King Crimson – “B’Boom”

King Crimson – “THRAK”

King Crimson – “Inner Garden I”

King Crimson – “People”

King Crimson – “Radio I”

King Crimson – “One Time”

King Crimson – “Radio II”

King Crimson – “Inner Garden II”

King Crimson – “Sex Sleep Eat Drink Dream”

King Crimson – “VROOOM VROOOM”

King Crimson – “VROOOM VROOOM: Coda”

King Crimson – “Dinosaur” / (Single Edit) [Bonus Track]

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh