King Crimson – “Bellscape & Orchestral Werning (Live In Chicago 28 June 2017)“ / YouTube facelifting!

Osmoglava neman u punoj snazi!

Na površini, nema se baš puno reći o albumu “Bellscape & Orchestral Werning“, grupe King Crimson, koji je snimljen na jednom jedinom koncertu održanom u Chicagu 2017-te godine.

Album je unikatni primjer suvremenog snimanja koncerta i prenosa na medije, te uz sam sadržaj predstavlja ozbiljan mamac za svaki džep.
I to bi bilo to u kratkim crtama.

No, kad se malo zagrebe ispod površine, isplivavaju neobične činjenice. Kao prva, ovo je prvo izdanje na kojem sudjeluje „double kvartet“, odnosno tri bubnjara, (Gavin Harrison, Pat Mastelotto i Jeremy Stacey), dvije gitare (Jakko Jakszyk i Robert Fripp), klavijature (Bill Rieflin), bas / stick (Tony Levin) i saksofon / flauta (Mel Collins).
Drugim riječima osmoglava neman u punoj snazi!

Nadalje, ovo je izdanje na kojem se iako sramežljivo, ali ipak uočljivo, pomalja novi materijal, koji u kombinaciji sa starim daje čarobnu auru cijelom izdanju. No, ta magija se sastoji i od činjenice da je stari materijal izveden samo kao kostur dok je u novim verzijama dobio sasvim novo ruho, tako da kao i u slučaju ostalih živih albuma ove grupe, govorimo o samostojnim izdanjima.

I na kraju, citirat ću jednog kritičara: „Ovaj album je primjer kako dobar živi album treba izgledati!

Meni dovoljno!


King Crimson – “Bellscape & Orchestral Werning / (Live In Chicago 28 June 2017)“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh