Jimmy Page

pomalo o svemu!

Objavljeno 29.10.-2019. / 704

Evo malo žutila u ove pred-bijele dane,  (samo u mašti dakako!). Doduše, ovo je rock’n roll žutilo, stoga …

Dakle, Jimmy Page je bez prestanka pod svjetlima reflektora. Uvijek pronađe razlog za pojavljivanje u medijima, poglavito u onima koji pokrivaju segment potencijalnih kupaca nekih od remasteriranih izdanja matične grupe Led Zeppelin, ali i albuma koje je izdavao u suradnji s drugim muzičarima.

Još od doba zenita Led Zeppelina, Jimmy je jasno pokazao svoj smisao za marketing, kojeg je od tada dobro izbrusio. Njegova je ideja recimo da ni jedan član grupe u to vrijeme ne daje izjave za medije, njegove su ideje o rješenjima omota na kojima ne stoji nikakva informacija o izvođaču, ni imenu albuma, itd itd .
Sve je to pridonijelo stvaranju aure tajnovitosti i mističnosti oko ionako velikog benda.

Kako onda tako i sada, s tim da je majstor debelo ispekao zanat. Već godinama najavljuje solo album, prvi nakon trideset i kusur godina od prvog solo ostvarenja. Tako je prije više od dvije godine najavio definitivan izlazak i turneju, od koje do danas nije bilo ni jednog ni drugog.

Da se razumijemo, nije sjedio skrštenih ruku. Kroz njegove su ruke prošli svi ponovno izdani albumi grupe Led Zeppelin, koje je čistio “notu po notu“, njegov je rad realizacija projekta “Celebration Day”, i na njegovu inicijativu se u povodu pola stoljeća od osnutka grupe, izdaje velika knjiga o matičnoj grupi, šuška se o pripremanju dokumetarnog filma, …

Po dobrom starom običaju, lansirani su baloni s mutnom idejom o nekom ujedinjenju i koncertima Led Zeppelina, koji će se kao i do sada ispuhati u trenutku kad završi reklamna kampanja za knjigu i sve vezano za obljetnicu.

Za razliku od prije, ovaj put glasine o ujedinjenju medijski podupire i Robert Plant, koji je do sada u svim slučajevima kategorično otklanjao tu mogućnost.

U stvarnosti, Jimmy će i dalje izdavati svoj drugi solo album, Led Zeppelin se neće ujediniti za ikakav koncert, knjiga će izaći, paralelno s njom i album s ostatkom ostataka nekih živih snimaka, izašlo je remasterirano izdanje albuma “How The West Was Won”, možda će i neki film, … , prodaja albuma će ponovo skočiti (iako ni danas nije mala!) i … everybody happy ….

Volio bih da griješim, ali …

na vrh