Ian Hunter – “Ian Hunter”

Ožujak – 1975.

Jedna od najbizarniji Rock’n Roll priča je došla na svoj kraj. Mott The Hoople se raspao i članovi su krenuli svatko na svoju stranu.
Ian Hunter je dobro znao gdje krenuti, uostalom, bio je i lider grupe i vodio je kroz sve nedaće koje su je šibale, a njih je bilo.
Ostavljajući legislativu ili bar to pokušavajući, u suradnji s Mick Ronsonom ulazi u studio da bi snimio svoj prvi solo album.

Izlazak albuma je pokazao da uspjeh matične grupe nije bio slučajan, i ne samo to, pokazao je da sudbina stvarno nije bila naklonjena grupi, kad je dozvolila da bude u stanju raspada nakon odlična četiri izdana albuma i nikakvog komercijalnog uspjeha. Da se u priču nije umiješao David Bowie i dao im hit „All the Young Dudes“, veliko je pitanje kako bi teklo sve skupa.

Albumom prvijencem se Ian pokušava othrvati sirenskom zovu novca i plivati glam vodama, koje su u tom trenutku bile  veoma profitabilne. Doduše, teško se oteti dojmu kad se sluša album, da u tom i nije baš u potpunosti uspio, jer duh matične grupe i dalje lebdi nad njime. I biti, kako je Ian bio kreator većine materijala grupe, jednostavno je bilo iluzorno bilo što drugo i očekivati.


Ian Hunter – “Once Bitten, Twice Shy”

No, album je donio Ian Huntera kao zrelog kompozitora i dakako, vrhunskog vokala i gitariste. Zahvaljujući prisustvu Mick Ronsona, album se ipak odlijepio od sjene matične grupe, jer je Mick svojim aranžmanima i gitarom pridonio jednostavnosti, ali i kompaktnosti zvuka i time otvorio prostor vokalu koji je Ianu ipak najjače oružje.

Stoga album prvijenac „Ian Hunter“ zaslužuje sve komplimente i kredite, jer je otvorio vrata jednom drugom Ian Hunteru, koji će svoj peak uskoro dosegnuti četvrtim solo albumom „You’re Never Alone with a Schizophrenic“ (op.a).

I dakako, samo postojanje ovog albuma nameće jedno drugo pitanje. Imajući iza sebe kreativno iscrpljujući period u kojem je s matičnom grupom lansirao pet albuma, Ian Hunter ima snage i inspiracije napraviti album kao što je ovaj.

Nema drugo nego s divljenjem gledati te osobe koje posjeduju začuđujuće  gabarite kreativnog bazena i iz njega neumorno crpe inspiraciju koju pretaču u muziku.


Ian Hunter – “Ian Hunter” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh