George Harrison – “The Vinyl Collection” / „I Me Mine“!

Veljača – 2017.

Porodica pokojnog George Harrisona stoji iza projekta kojim se želi osvježiti sjećanje na ovog velikana.
Dakako, sve je podređeno “bogu novca“, ali, ajmo biti realni, oni samo slijede trend koji se pokazao veoma profitabilan.

Tržište je zapljusnuto box setovima remasteriranih snimki iz prošlog stoljeća, izdanja se lansiraju u digitalnom, ali i analognom obliku. Vjerojatno u ovom trenutku ne postoji ni jedno veliko ime iz šezdesetih/sedamdesetih koje ovih dana na tržištu nema svoj box set, u nekoj varijanti.

George Harrison je za života stekao auru velikog humaniste, te je svoju karizmu, po raspadu Beatlesa usmjeravao na dobrotvorni rad. Paralelno s njime snimao je albume, od kojih je prvo solo izdanje ” All Things Must Pass” proglašeno za remek djelo svog vremena. Nažalost, izdanja koja su uslijedila nisu se vinila u te visine, no to ih ne čini manje interesantnim. Pogotovo kad se znaju priče koje stoje iza pojedinih albuma.


George Harrison – „The Vinyl Collection“

HarrisonVinilni box set se sastoji od dvanaest studijskih albuma George Harrisona, koji su doslovna replika originala. Na 180gr vinilu su otisnute remasterirane snimke skinute s originalnih analognih traka.

Mimo studijskih albuma, u setu su i živi dupli album “Live In Japan”, te dvije 12” singlice na slikanom vinilu, “When We Was Fab” i “Got My Mind Set On You”

Svaki od albuma je dostupan i u posebnom, solo izdanju, dok je “All Things Must Pass” lansiran i u limitiranom izdanju.

 

Wonderwall Music (1968) | 1 LP
Electronic Sound (1969) | 1 LP
All Things Must Pass (1970) | 3 LP *limited edition piece
Living In The Material World (1973) | 1 LP
Dark Horse (1974) | 1 LP
Extra Texture (1975) | 1 LP
Thirty Three & 1/3 (1976) | 1LP
George Harrison (1979) | 1 LP
Somewhere in England (1981) | 1 LP
Gone Troppo (1982) | 1 LP
Cloud Nine (1987) | 1 LP
Live In Japan (1992) | 2 LPe
Brainwashed (2002) | 1 LP
12” Picture Disc Singles of ‘When We Was Fab’ and ‘Got My Mind Set On You’


George Harrison – „I Me Mine“ – The Extended Edition

HaRrParalelno s box setom “The Vinyl Collection”, ponovno se izdaje autobiografija George Harrisona, “I me mine”. Za razliku od originala, ovo izdanje obuhvača cijeli život George Harrsiona, do njegovih posljednjih dana.

U knjizi se nalazi i lirika koju je napisao Harrison.

Raritet ove knjige je i u tome što je 141 pjesma otisnuta u originalnom rukopisu i boji papirna na kojem je Harrison pisao.

Kao i svaka današnja publikacija, i ova sadrži rijetke fotografije Harrisona, od kojih su neke po prvi puta javno objavljene.

Ukratko, 632. stranice koje slikaju Harrisona kao velikog umjetnika!

Ni ni to nije sve!


The George Harrison Essential III Turntable

harrison-turntableAkcija je potpomognuta lansiranjem gramofona službenog naziva “The Geroge Harrison Essential III Turntable”.

Kreator ovog jedinstvenog gramofona je Pro-Ject Audio Systems, jedan od vodećih proizvođača gramofona u svijetu.

Broj proizvedenih primjeraka je limitiran. Napravljeno ih je samo 2500 komada i distribuirani su prodavaonica diljem svijeta.

Bit će to sve skupa veliki izazov za ljubitelje muzike George Harrisona!

 


George Harrison – “The Vinyl Collection” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh