Chrissie Hynde – “Valve Bone Woe”

Rujan – 2019.

Chrissie Hynde je izdala album “Valve Bone Woe”.

Puno je toga neobičnog vezano za ovaj album, pogotovo u svjetlu prošlosti i početaka same Chrissie. Poznato je da je pod svjetla reflektora dospjela kao leaderica grupe Pretenders, koju je uskoro prerasla i krenula u solo vode. Dakako, povremeno se vraćajući pod okrilje grupe, snimajući i nastupajući s njima.

Kako je “krenula u svijet” u eri punka, bila je normalna agresivnost i beskompromisnost koju je ispoljavala, dakako, paralelno sa skladateljskim i uopće muzičkim talentom.

U tom kontekstu, iako s odmakom od skoro 40 godina, ipak pomalo s iznenađenjem stižealbum na kojem su obrade “starih majstora”. Na album su kompozicije Beach Boysa, samog Brian Wilsona, Charles Mingusa, Hoagy Carmichaela, John Coltranea, Nick Drakea, Ray Daviesa i Rodgers and Hammersteina.

Sam pogled na imena ipak pomalo baca maglu na izbor, jer Beach Boys i Brian Wilson, Ray Davis s jedne strane i cijela krema jazzera s druge strane, baca kost pred slušatelja.


Chrissie Hynde (Beach Boys) – “Caroline, No”

No, album je kompaktni uradak na kojem su njene verzije “ukalupljene” u poznati „Hynde“ izričaj.

Sam naslov albuma “Valve Bone Woe” isto tako priča svoju priču, a naslov je haiku pjesme koju je Chrissie dobila kao odgovor na saučešće preminulom Bob Brookmeyeru. Učinilo joj je da je stih sasvim prikladan kao naslov albuma.

Album je snimljen s novooformljenim bendom, istog imena, Valve Bone Woe Ensemble.

Po izlasku album je pobrao povoljne kritike od svih relevantnih glazbenih medija, te ga samo taj podatak kandidira za mjesto na gramofonu. Hoće li ostati tamo, teško je reći, ovisi o ukusima.


Chrissie Hynde – “Valve Bone Woe” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh