Billy Joel & Madison Square Garden!

Nevjerojatno, ali istinito!

Billy Joel i nije baš cijenjen na ovim meridijanima, pogotovo kao zabavljač. Možda i s razlogom, jer ne sjećam se da je ikada bio i blizu ovim prostorima. No, s druge strane Atlantika, Billy Joel je veliko ime u industriji zabave, toliko veliko da i dva desetljeća nakon izdavanja svog posljednjeg albuma („River of Dreams“, izdanim  1993. godine), još uvijek puni dvorane.

I to ne bilo koje, već one najveće, elitne, gdje rijetki imaju pristup.

Njegova priča s Madison Square Garden počinje u sedamdesetima i traje do današnjih dana. Ili bolje rečeno, nikada nije bila plodonosnija do današnjih dana. Naime, Billy Joel je do posljednje “runde” nastupa, u Madison Square Gardenu nastupio 64 puta i time postao izvođač sa najviše predstava u ovom hramu muzike. Ali ta je brojka već prošlost, jer zaključno sa 17. Prosinca ove godine, broj nastupa će se zaokružiti na 81! Da, dobro ste pročitali. Samo će ove godine Billy imati 17 nastupa u toj prestižnoj dvorani. I kao šlag na vrhu, sve su karte rasprodane!


Billy Joel & Madison Square Garden!

I sam Billy kaže za medije, da će nastupati u Madison Square Gardenu sve dok traje potražnja za njegovim koncertima. Sudeći prema rezultatima, to će još potrajati.

Inače, statistike kažu još nešto impresivno. Za vrijeme “26. mjesečne turneje” u Madison Square Gardenu, Billy je inkasirao ukupno $54,514,204, od prodanih ulaznica (prodano ukupno 485.651 ulaznica)

Billy Joel drži još jedan rekord kad je Madison Square Garden u pitanju. Imao je pet uzastopnih koncerata u pet dana. I šesti bi bio rasprodan da je dvorana bila slobodna.


Billy Joel & Madison Square Garden!

Billy je počeo kao progresivac u lokalnoj grupi u New Yorku, da bi se veoma brzo orijentirao na solo karijeru. Tijekom desetljeća je izgradio respektabilnu reputaciju vrhunskog kompozitora i tekstopisca. U kombinaciji sa atraktivnim scenskim nastupima postaje ikona američke pop scene. Titula koju drži skoro pola stoljeća.

I što više reči, katkad, kad imaš zdrave temelje i život na staroj slavi ne mora značiti lešinarenje!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh