And The Kid – “Grand Mal”

Ožujak – 2015.

Zagrebački bend And The Kid izdaje drugi album “Grand Mal”

Album donosi grupu u punokrvnom izdanju, naslanjajući se na korijene iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Kad bi dublje zagrebli po površini, vidjeli bi čak izlete u šezdesete. Da li svjesne ili ne, drugo je pitanje.

Album sačinjavaju deset kompozicija ujednačene kvalitete, tako da je teško izdvojiti bilo koju kao favorita. Isto tako, sve teme djeluju kao fragmenti cjeline, tvoreći, ne baš konceptualni album, ali i te kako kompaktan.


And The Kid – “Revolution At Home”

Ono što je impresivno na albumu jest kolaboracija ritam sekcije, koja je isturena u zvučnoj slici, ali ne na uštrb gitare i vokala. Dapače, pokrivajući dovoljno prostora za vokal i gitaru, ritam sekcija omogućava donekle minimalistički pristup kompoziciji u pojedinim segmentima, ne ostavljajući pri tom rupe koje nema tko popuniti.


And The Kid – “Bad Things In, Good Things Out”

Album je jedan od rijetkih punokrvnih uradaka u nas u trenutku izlaska.

S koliko ozbiljnosti grupa pristupa ovom projektu, svjedoči omot albuma, koji točno ocrtava atmosferu koja vlada njegovim sadržajem i dakako, ilustrativno dočarava sam naslov. (Grand Mal jest izraz za epilepsiju sa spazmatičnim napadajima.)

I na sve to dolazi još i booklet, koji podcrtava cijeli projekt dajući mu multimedijsku dimenziju.

Sve skupa lijepo zamišljeno, dobro, profesionalno i nadasve nadahnuto izvedeno.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh