The Manhattan Transfer – “The Junction”

Ožujak – 2018.

Kad se početkom sedamdesetih na top listama pojavio The Manhattan Transfer, malo je kome bilo išta jasno. Bili su fenomen!
U eri vladavine progresivne muzike, u eri ranog popa kakvog danas poznajemo, trebalo je hrabrosti i talenta prigrliti vokalni jazz i uputiti se u svijet show businessa.

Upravo su to napravili The Manhattan Transfer i svojim djelovanjem pridobili naklonost ne samo usputnih slušatelja, već i okorjelih rockera. Da, dobro ste pročitali, okorjeli rockeri su voljeli The Manhattan Transfer, i to iz mnogo razloga.

Na veoma pitak način su eksploatirali ne samo vokalni jazz, već su ga provlačili kroz svoj „a capella“ stil. Nisu radili samo to, obrađivali su standarde rock, jazz rock, pop i folk muzike, nije im bio stran R&B. Kako bi u potpunosti pokrili svoje djelovanje, imali su izlete i u brazilski jazz.


The Manhattan Transfer – “Tequila”

Protokom vremena sastav polako posustaje, članovi se opsipaju, te se turneje i albumi prorjeđuju.
Posljednji album, “Vibrate”, na kojem je sudjelovao samo jedan originalni član benda, Tim Hauser, je izdan prije četrnaest godina. (u međuvremenu je i Hauser preminuo, te u trenutnoj postavi nema ni jednog originalnog člana.)


The Manhattan Transfer – “Sometimes I Do”

Stoga je s poprilično iznenađenja primljena vijest da The Manhattan Transfer planira izdanje novog albuma “The Junction”.

Novi album je izašao i …. , za divno čudo, i pored činjenice da u bendu nema ni jednog orginalnog člana, album diše punim “Manhattan” plučima i svojim zaraznim pjevom vrača slušatelja decenijama untrag, u vrijeme kad je Manhattan Transfer punio dvorane.

Nema puno albuma u povijesti moderne muzike koji se mogu podičiti time!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh