Alice Cooper – “Paranormal”

Srpanj – 2017.

Alice Cooper je od svojih početaka bio fenomen u rock miljeu.

Na početku karijere je snimio četiri albuma i njima stekao malu, ali odanu bazu sljedbenika. Bio je neka vrst mosta iz tradicije scenskog iz šezdesetih na sedamdsete, predvodnik, pa i prorok onoga što će tek doći na heavy/teškometalnoj sceni. Kao vjerni sljedbenik Artura Browna i njegovog scenskog performansa, Alice Cooper je petim albumom „School’s Out“ dočekao svojih pet minuta. Istoimena singlica je poharala top liste i prijetila u biti da potopi Coopera kao “one hit wondera“.

Smogavši snage, sa svojim bendom snima nasljednika, “Billion Dollar Babies” i od onda stvari ipak idu svojim tokom. “School’s Out” postaje dio koncertnog repertoara, a Alice Cooper nastavlja svoj put prema vrhu.

Davne 1973. godine snima još “Muscle of Love” i to će biti posljednji album kojeg je snimio s originalnim bendom. Nastavlja solo. Svojim solo albumima cementira status i od tih dana nastupa pred punim (velikim) dvoranama.

Interesantno je to da iako se smjestio veoma blizu teškometalnom izričaju, u Europi nikad nije dostigao status kojeg ima u Americi. Daleko od toga je na Starom Kontinentu nepoznat, ali Amerika mu je baza na kojoj sve počiva.


Alice Cooper – “Paranoiac Personality”

U medijima se već neko vrijeme pojavljivala vijest da Alice Cooper okuplja originalnu postavu. Potvrda je stigla u obliku nekoliko nastupa u Engleskoj, no, repertoar se sastojao od dobro znanih starih kompozicija.

I onda je stigao “Paranormal”. Prvi album nakon pauze od šest godina. (posljednji studijski album “Welcome 2 My Nightmare”, je izdao 2011. godine)

Alice_Cooper_logo U kreaciji ovog albuma su pored Alce Coopera sudjelovali i ZZ Top gitarist Billy Gibbons, U2 bubnjar Larry Mullen i basista Deep Purple, Roger Glover.

Album “Paranormal” je na tržište izašao u pratnji bonus diska, na kojem se nalaze dvije nove pjesme, “Genuine American Girl” i “You and All of Your Friends”. Ovo su prve kompozicije nastale u suradnji s originalnim Alice Cooper Bendom, još od sedamdesetih. Ostatak bonus diska nosi najveće Cooperove hitove, snimljene u živo s novim/starim pratećim sastavom. Snimke su nastale na koncertu u Columbusu (Ohio), 2016. godine.

Za mix pultom, na producentskoj stolici je sjedio stalni Cooperov producent, veliki Bob Ezrin.

I za kraj, citirat ću samog autora albuma, Alice Coopera, koji tumači zašto je albumu dao naziv “Paranormal”.

Uz malo znanje engleskog, sve jasno:
My definition of paranormal is something that is “other than normal” or “alongside of normal”.
“You could say my whole career has been that. I would look at what was normal and step left of it. That’s what gets people’s attention.
They’d listen to our music and see our show and say, that’s so strange…oh yeah, that’s so Alice
.”


Alice Cooper – “Paranormal” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh