Alan Rickman
1946. – 2016.

Siječanj – 2016.

Preminuo je Alan Rickman.

Plodnu glumačku karijeru može zahvaliti svom karizmatičnom glasu i ulogama negativaca u mnogobrojnim filmovima.

Pod svjetla javnosti je došao kao Hans Gruber, negativac iz prvog filma serije “Die Hard”. U ekranizaciji Robin Hooda glumi još jednog negativca, šerifa iz Nottingema.

U filmu “Rasputin: Mračni sluga sudbine” igra, a koga drugoga nego Grigorija Rasputina.

U popularnom serijalu o Harry Potteru je igrao opakog čarobnjaka Severusa Snapea. Uz nebrojeno uloga, izdvajaju se još one u filmovima “Dogma” i “Drama”.

Ono po čemu će ostati upamćen u muzičkim krugovima jest uloga osnivača kultnog kluba CBGB, Hilly Kristala i njegovo majstorsko balansiranje ulogom, koju je u biti živio.

Kažu, da je Hilly bio živ u doba snimanja filma, da bi odao priznanje ovom glumcu na angažmanu i vjernosti reprodukcije njegovog lika.

R.I.P.!


“CBGB” – službeni trailer

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh