10 Amazing Rock Albums You’ve Never Heard (Part 2)

by Dillon Smith (Noble Records)

Vlasnik Noble Records-a Dillon Smith koristi društvene mreže kako bi nabavku vinilnih ploča približio novoj generaciji i vratio starijima. “Postoji nešto u odlasku u trgovinu ploča i zajednicu koja stoji iza toga“, rekao je Smith. “Znam ljude koji su se upoznali u mojoj prodavaonici ploča i koji su sada dobri prijatelji. To je poput odlaska na golf, bar ili crkvu. Žele imati zajednicu. Mogu ući ovdje i razgovarati s ljudima koji su istomišljenici.

Smithova strast za vinilom započela je posjetom buvljacima, trgovinama robom i dvorišnim prodajama tijekom odrastanja u okrugu Cabarrus. Albumi bogova gitare poput Jimi Hendrix-a i Stevie Ray Vaughn-a bile su rane kupnje, ali kako je njegov ukus rastao, tako je rasla i njegova kolekcija albuma. Smith procjenjuje da njegova zbirka sadrži oko 3000 vinila.

Album može biti estetski ugodan“, kaže Smith. “Zvuk koji ima i način na koji izgledaju naslovnice albuma. To je nešto što možete slušati i gledati.

Kao također strastvenog kolekcionara, sam naslov videoklipa mi je odmah zvučao izazovno. Ma, baš da vidim o čemu ovaj simpatični bradonja priča. Moram priznati da je njegov izbor vrlo intrigantan, to su mahom dobri albumi zlatnog doba rock glazbe (1967-1975) manje poznatih autora, koje doduše imam u svojoj mp3 kolekciji, te mi stoga nisu nepoznati, ali mi je dobar podsjetnik.

Većina nas odvaja one albume i autore koji su prošli test vremena kao svoje najdraže, dok većinu svega ostalog gurnemo u stranu i zaboravimo. Volim nabasati na autore koji su mi nepoznati, ali imaju sjajan zvuk. Jedna od najboljih stvari u ljubavi prema glazbi i traženju izgubljenih albuma je trenutak kada prvi put čujete album i pitate se kako vam je uopće trebalo toliko vremena da ga otkrijete. Svi imaju neke priče: umjetnici koje je vrijeme zaboravilo, pjesme koje su vremenom izgubljene, hrabre duše koje su letjele tik ispod radara. Smith je izvukao nekoliko zaboravljenih imena u nadi da ćete ući u trag njihovoj glazbi i otvoriti uši za divne nove svjetove.

Dakle, ukoliko ste ljubitelj starog rocka, te ako tražite nešto novo za svoje uši, ovaj je popis za vas.


Bulbous Creation – You Won’t Remember Dying (1969)

Bulbous Creation – You Won’t Remember Dying (1969) (full album)


Cargo – Cargo (1972)

Cargo – Cargo (1972) (full album)


Fraction – Moon Blood (1971)

Fraction – Moon Blood (1971) (full album)

https://www.youtube.com/watch?v=qZCND5g1YSM


Corpus – Creation A Child (1971)

Corpus – Creation A Child (1971) (full album)


The Human Instinct – Stoned Guitar (1970)

The Human Instinct – Stoned Guitar (1970) (full album)

https://www.youtube.com/watch?v=9ITDTAQPoaU


Ainigma – Diluvium (1973)
(Napomena: Ovisno o izdanju, mijenjao se i omot albuma.)

Ainigma – Diluvium (1973) (full album)


Strawberry Path – When The Raven Has Come To The Earth (1971)

Strawberry Path – When The Raven Has Come To The Earth (1971) (full album)


Dave Miller & Leith Corbett – Reflections Of A Pioneer (1970)

Dave Miller & Leith Corbett – “Reflections Of A Pioneer”


Triana – El Patio (1975)

Triana – El Patio (1975) (full album)

https://www.youtube.com/watch?v=bWxqMW41f48


ODA – ODA (1973)

ODA – “Marble”

Izvor: Dillon Smith (Noble Records)


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala. 


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh