Tedeschi Trucks Band – “Signs”
15. Veljače – 2019.

Kad je Derek Trucks 1999. godine postao član legendarnih Allman Brothers Banda, bio je skoro pa golobradi mladić ogromnog potencijala i neiscrpne energije. Tome u prilog ide i činjenica da samo godinu dana kasnije osniva svoj bend The Derek Trucks Band. (zajedno sa svojom budućom suprugom Susan Tedeschi).

Svirajući u legendarnoj grupi i istovremeno stvarajući status novoosnovane, Derek se nametnuo kao „jedan od onih koji dolaze“. Predviđanja je ispunio, jer je do prestanka rada s Allman Brothers Bandom, sa svojim sastavom The Derek Trucks Band već imao osvojena dva Grammyja.

Kako bi ostali zajedno i tijekom turneja, The Derek Trucks Band povremeno nastupa s matičnom grupom Susan Tedeschi, (Derekove supruge),  “Soul Stew Revival”, da bi nakon nekog vremena došlo do fuzije ova dva benda u Tedeschi Trucks Band.

Neprestano nastupajući Tedeschi Trucks Band zauzima visoke pozicije na sceni, pogotovo na južnjački usmjerenoj. Bogatstvo ovog benda i jest u tome što je pokrio ne samo južnjački izričaj, već svojim opusom “šeta” prema bluesu, countryju, kajunu, … . Uglavnom, sublimirajući mnogo stilova Tedeschi Trucks Band je danas to što jest, sigurna akvizicija svakog koncertnog promotora, bez obzira na veličinu dvorane.

I u tom svjetlu Tedeschi Trucks Band izdaje album, “Signs”. Na albumu gostuju respektabilna imena, Warren Haynes, Oliver Wood, Doyle Bramhall II i Marc Quiñones, … .


Tedeschi Trucks Band – “Hard Case”

Album je producirao sam Derek Trucks, uz asistenciju Jim Scotta (The Rolling Stones, Tom Petty.)

Album “Signs” kao što samo ime sugerira, u sebi nosi trenutak svog nastanka, veoma turbulentnog za samog Dereka. Ne zaboravimo da je u veoma kratkom vremenskom razmaku Derek izgubio muzičkog uzora i strica Butch Trucksa, oslonac u muzičkom životu, Gregg Allmana i naposljetku mentora kojem puno duguje, Leon Russella.

Kad se na to doda trenutna politička situacija u Americi koja ni jednog čovjeka slobodnog uma ne ostavlja ravnodušnim, onda je i ona socijalna strana albuma zaokružena.

No, u svojim izjavama bend je bio kategoričan, i pored svih nedaća i loših trenutka, nije dozvolio da ih to skrene s puta kojim su krenuli prethodnim albumima, dapače, isporučili su optimizam i vedro raspoloženje.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh