Marianne Faithfull – “No Exit”
30. Rujna – 2016.

Iako u potpunosti van fokusa javnosti, ipak se s velikim interesom očekivao izlazak seta “No Exit”, engleske umjetnice Marianne Faithfull.

Pobornici muzike šezdesetih veoma dobro znaju tko je bila Marianne Faithfull, jer bez nje ne bi nastala neka od najvećih djela muzičkog pokreta. Svojim utjecajem na Keith Richardsa i Mick Jaggera je potakla nastajanje njihovih hitova iz rane faze djelovanja, a i sudjelovala u nastajanju nekih od njih (“Sympathy for the Devil”, “You Can’t Always Get What You Want”, “Wild Horses”, “I Got the Blues” i “Sister Morphine”)

Ne za ništa, skladateljski tandem Rolling Stonesa joj komponira pjesmu “As Tears Go By”, s kojom dolazi na top liste.


Marianne Faithfull – “Falling Back” / (live)

Njena karijera ne prestaje suradnjom s Rolling Stonesima. Dapače, tek nakon nje dolazi na “svoje” i postaje ikona britanskog popa tog vremena. Njen album “Broken English” postaje jedan od najpopularnijih albuma u godini svog izlaska, a njeni koncerti postaju atrakcija.
(Kratku povijest njenih prvih albuma možete naći u Vremeplovu!)

“No Exit” donosi žive snimke Marianne Faithfull na CD-u, neku vrst „best of“, a na DVD-u se nalaze snimke nastale 2014. godine na koncertu u Budimpešti gdje je nastupala u okviru svoje turneje kojom je promovirala pola stoljeća rada. Isto tako, na DVD-u su i četiri snimke nastale 2016. godine u Roundhouse dvorani u Londonu, kad je nastupila sa svojim pratećim sastavom (Ed Harcourt, Rob Ellis i Rob McVey).

Razlog uvrštavanja ovih snimki je jasan. Marianne je prvi put nastupila baš na tom mjestu daleke 1969. godine.


Marianne Faithfull – “The Ballad Of Lucy Jordan” / (live)

To sve skupa u neku ruku stavlja točku na “i” i drugim riječima, možda je ovo poruka Marianne Faithfull svima nama u obliku jednog velikog – zbogom!

Teško za prihvatiti, ali biologija nosi svoje i svaki dostojan oproštaj budi emocije na prošla vremena.

Marianne Faithfull je bila ikona svog doba, u mnogočemu je determinirala smjer kojim je išao band the Rolling Stones, a svojim samostalnim radom potvrdila ono što su joj mnogi negirali tada, pa čak i danas, tvrdeći da je samo ljepuškasta lutkica.

Cijeli život je provela dokazujući suprotno i vjerujem da će ovim posljednjim izdanjem uvjeriti i posljednjeg skeptika.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh