John Mayall’s Bluesbreakers – “Live in 1967”
21. Ožujka – 2015.

album-art

00:00

Na svjetlo dana je izašla još jedna legendarna snimka. Diskografska kuća, Forty Below Records, objavljuje rijetku snimku iz 1967. godine, na kojoj je sastav John Mayalla, Bluesbreakers.

Snimka je uhvatila posljednje koncerte grupe, prije nego je Peter Green sa sobom povukao Mick Fleetwooda i John McViea i s njima oformio Fleetwood Mac.

Samo porijeklo snimke je pomalo bizarno. Naime, te davne 1967. godine, jedan oduševljeni fan iz Holandije, točnije, Tom Huissen, je prošvercao tape recorder u pet londonskih klubova, te time, ovjekovječio vrhunac Bluesbrakersa.

Skoro pedeset godina ove trake su sakupljale prašinu, dok se Tom nije javio Mayallu, poslavši mu CD s isječcima pjesama. Suradnja je ubrzo uspostavljena, te je John Mayall počeo restauraciju, uz pomoć tehničara Erica Cornea, iz kuće Forty Below Records. Doduše, to restauriranje ne znači neki Hi-Fidelity, no, prema riječima samog Mayalla, „uhvaćena je atmosfera spektakularnog nastupa.“


John Mayall and the Bluesbreakers – “Looking Back” – ‘Live in 1967’

Inače, John Mayall se s pravom naziva ocem britanskog bluesa.

Svojim sastavom Bluesbreakers je probio led na otoku i lansirao formu, koja je uskoro zauzela cijeli otok, i sa njime i cijeli svijet.

Ono što je još impresivnije, to su postave koje su se mijenjale u njegovom bendu. Kroz njega su prodefilirali i u njemu se profilirali, Eric Clapton, Mick Taylor i Peter Green. Drugim riječima, cijela prva liga prvog vala blues gitarista.

Mayall se prisjeća trenutka kad su nastale snimke. Bilo je to vrijeme kad je Aynsley Dunbar polako, ali sigurno skretao prema jazzu, te ga je zamijenio Greenov prijatelj, Mick Fleetwood.

Repertoar sastava se kretao od tema s prvih albuma i blues standarda.

Ljubiteljima bluesa će spisak tema koje su se našle na albumu, biti i te kako poznat:

All Your Love
Brand New Start
Double Trouble
Streamline
Have You Ever Loved a Woman
Looking Back
So Many Roads
Hi Heel Sneakers
I Can’t Quit You Baby
The Stumble
Someday After Awhile
San-Ho-Zay
Stormy Monday


John Mayall and the Bluesbreakers – “San Ho Zay” – ‘Live in 1967’ 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prva regulirane ugovorom s Gradski Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh