INXS – “Kick”
19. Listopada – 1987.

INXS izdaju prijelomi album “Kick”.

Samo nastajanje albuma pa i njegov plasman je tekao sve samo ne glatko. Uz izdavanje se veže bizarna priča, toliko puta ispričana u rocku.

Još od ere Beatlesa, kad su od strane Deccae bili odbijeni kao neperspektivni sastav čije je vrijeme prošlo, preko U2, koju su bili odbijeni od strane diskografske kuće, kao netalentirani, pa sve do ovog albuma, kojeg diskografska kuća Atlantic nije htjela izdati. Razlog, muzika nije prilagođena radio emitiranju. (ma što to značilo!).

Išlo se toliko daleko, da je Atlantic ponudio milijun dolara da se vrate u Australiju i počnu sve ispočetka, a na ovaj album da se zaboravi. Na sreću, grupa je inzistirala te je Atlantic nekako pristao na izdavanje.

Krenuli su prvo sa singlicama, koje su izlazile u rasponu od nekoliko mjeseci do finalnog izdavanja albuma. Bile su to redom, “Need You Tonight”, izdana u Rujnu 1987, “Devil Inside“, izdana Veljači 1988, “New Sensation”, izdana u Ožujku 1988, “Never Tear Us Apart”, izdana u Kolovozu 1988. Naknadno je, u Ožujku 1989. godine izdana “Mystify”.

Povezani članci