Therapy? – “Disquiet”

Još uvijek snažni i uzbudljivi

Moram priznat da su mi Irski alter rock metal band Therapy? uvijek bili simpatični i pri srcu jednostavno zato što su iskreni, pošteni i sve što rade, rade bez kalkulacija.

Na moju radost, a i svih pravovjernih rockera, grupa je izdala 23.ožujka 2015. godine svoj novi i četrnaesti studijski album “Disguiet”.

Preslušavajući album jasno je da i dalje ostaju vjerni zvuku melodičnog punk metala sa dozom alternativnog pristupa. U kojem se pak miješaju žestoki i atmosferski obojeni, jači ili tiši dijelovi pjesama.


Therapy? – “Deathstimate”

Ova kombinacija daje jako fini ugođaj, a u neku ruku i izdvaja ovaj album od prethodnika. Treba napomenuti da je ovaj album svojevrsni nastavak njihovog najboljeg albuma iz 1994. godine, “Troublegum”, pravog brutalnog i mračnog remek djela svog žanra.

A i po izjavama frontmana banda, Andy Cairnsa, jasno je da je htio napraviti album o protagonistima sa albuma “Troublegum”. Dakako, sa odmakom od 20 godina. I u tom kontekstu donijeti što se s njima događalo i kako naposljetku sada stvari stoje.


Therapy? – “Still Hurts”

Band je i dalje u postavi, frontman alfa i omega Andy Cairns, na bas gitari Michael Mckeegan i na bubnjevima Neil Cooper.

Album ima jedanaest pjesama i može se reći da se radi o jako ujednačenom albumu, ali bih izdvojio neke pjesme kao “Still Hurts”,”Tides”,”Deathstimate”,”Fall Behind”,”Words Fail Me”

Therapy? je band kojeg je najbolje vidjeti uživo, jer tu najviše dolazi do izražaja njihova snaga i moćna svirka.

Nadamo se da će brzo posjetiti i Hrvatsku, a do tada treba uživati u njihovom jako dobrom studijskom albumu “Disguiet”.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh