The Cult – „Sonic Temple“

Travanj – 1989.

album-art

00:00

The Cult izdaju četvrti i najjači album „Sonic Temple“.

Imajući iza sebe pristojan komercijalni uspjeh, grupa se odvažila na spoj nešto težeg izričaja i post punk energije. Kombinacija je upalila i album postaje najveći uspjeh do tada, a i poslije. Štoviše, na njemu se nalaze standardi grupe koji će postati neizostavni dio koncertnog repertoara, „Fire Woman“, „Sun King“, i „Sweet Soul Sister“.

Ovo je ujedno i posljednji album na kojem nastupa orginalni basista Jamie Stewart i prvi da u svoje redove imaju bubnjara Mickey Currya, koji je do tada radio s Bryan Adamsom i duom Hall & Oates.

Album postiže zavidan uspjeh i van domicilnih zemalja rocka, no ipak, kao i za sve post punk grupe, i za The Cult se veže jedna notorna činjenica.


The Cult – “Fire Woman”

Naime, i pored kvalitetnog materijala, pored čak i punih dvorana u kojima nastupaju, te redovnih posjeta top lista, band ne uspijeva uhvatiti onu božansku crtu koja velike odvaja od najvećih.

Ta odlika je toliko karakteristična za sve bendove ovog razdoblja, da jednostavno postaje pravilo.
Zašto je tome tako i tko je u pravu, a tko u krivu u ocjenjivanju tog statusa, to je već materijal za ozbiljniji osvrt. Do tada, uživajte u muzici grupe The Cult, jer ipak, kad se sve zbroji i oduzme, i oni su bili jedan od bendova koji su obilježili kraj osmog desetljeća prošlog stoljeća.


The Cult – „Soul Asylum“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh