Steve Hackett – “Wuthering Nights: Live in Birmingham”

Siječanj – 2018.

Katkad čovjeku nije jasno otkud nekim ljudima toliko energije i stvaralačkog elana, pogotovo što više nisu u cvijetu mladosti, a i egzistencijalno su situirani da bi mogli do kraja života elegantno i bezbrižno uživati, kako u tantijemama, tako i u pozamašnoj ušteđevinu koju su sigurno akumulirali tokom plodnih godina.

Ali ne, ulaze u studio, snimaju albume, koji i nisu baš tako bezazleni, i te kako usporedivi s peakovima karijere.

Potom odlaze na turneje, pa na turnejama gostuju na tko zna koliko događaja promovirajući tu istu turneju, pa onda sa snimkama s turneje ponovo ulaze u studio i rade na živom albumu i potom ponovo ulaze u studio i snimaju novi album … i tako u krug i tako u nedogled.

Bio bi to jedan dosadan ciklus da se ne radi o imenima, i još više o djelima koja plijene svojom ingenioznošću, svježinom i angažiranošću.


Steve Hackett – “Wuthering Nights: Live in Birmingham” / (Official Trailer)

Vjerojatno iz samog naslova pogađate, jedan od tih neumornih “mrava” progresivnog rocka je Steve Hackett.

I sad slijedi pitanje.
Pobogu, zar opet on, što je ovaj put napravio?

Pa tako, ona posljednja faza ciklusa, izdavanje albuma snimljenog na turneji koja je završila. I odmah, to jednostavno ne može biti loš album, jer i sam oslonac “The Night Siren“, njegov posljednji album nije bio loš, kao ni ostatak standardnog koncertnog opusa ovog umjetnika.

I tu smo na onom bitnom. Album “Wuthering Nights: Live in Birmingham” je izašao tog Siječnja, 2018. godine.

Na albumu pored samog Hacketta i njegovog benda sudjeluje i Birminghamska Simfonija, koja je odigrala važnu ulogu na posljednjoj turneji.

Kako je turneja isto tako bila posvećena i 40-toj godišnjici izdavanja albuma albuma “Wind & Wuthering”, posljednjeg albuma grupe Genesis na kojem je sudjelovao Steve Hackett, tako je ovaj dupli album, Blue-Ray ili DVD, ovisi što tko ima u ruci, mix kompozicija grupe Genesis i Hackettovog solo rada.

Uglavnom, zamislite da ste jeli ukusnu krem tortu i pojeli posljednji zalogaj, a na prstima vam je ostalo dovoljno za od gušta polizati prste.

E to je ovaj album!


Steve Hackett – “Wuthering Nights: Live in Birmingham” / full album

 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh