Sister Rosetta Tharpe – “Didn’t it rain, children”

“the Godmother of Rock and Roll”

Objavljeno 24.08-2019.

Sve današnje legende kad evociraju uspomene iz mladih dana, kažu da su na njih utjecali, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Little Richard, Chuck Berry

A da li se itko zapitao, tko je utjecao na utjecaje, jer i Chuck Berry je nekada isto tako prvi put uzeo gitaru u ruke, i Little Richard je pjevušio ispod tuša, veliki Elvis je kao klinac slušao neku muziku….

Jedan od odgovora je Sister Rosetta Tharpe!

Nikada čuli?

Jasno, kad je Sister Rosetta bila aktivna u četrdesetima i pedesetima.
U to vrijeme bila je jedna od nekolicine koja je posijala sjeme, koje će niknuti s Elvis Presleyem, Jerry Lee Lewisom, Johnny Cashom, Little Richardom, Chuck Berryem…

I ako provirite u povijesni almanah, pored imena Sister Rosetta Tharpe, naći će te atribut “the Godmother of Rock and Roll“.

Poslušajte zašto!


Sister Rosetta – ““Didn’t It Rain”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh