Phil Collins – “Face Value”

Veljača – 1981.

Phil Collins izdaje prvi solo album “Face Value”

Prvi primjerci vinila nisu se niti ohladili od prese, a singlica “In the Air Tonight”, skinuta s njega, uzlijeće na prvo mjesto top lista, s obje strane Atlantika. Bio je to trijumf kojeg je Phil čekao godinama.

No, da se ne zaboravi, s grupom Genesis je prošao sve što se sa grupom imalo proći, ali ovo je bilo nešto osobno.

Pogotovo ako ovaj album gledamo u kontekst njegovog osobnog života, koji je bio sve samo ne ružičast. Istovremeno, ovaj album je definitivno utjecao na samu grupu Genesis, koja lagano, ali očito mijenja smjer djelovanja. Još uvijek ne napuštajući progresivni izraz, gazi sve dublje po po vodama AOR-a.


Phil Collins – “In the Air Tonight”  

Koliko je taj zaokret bio plodonosan u kreativnom smislu, o tome ne bi, ali da su taj zaokret komercijalno i te kako naplatili, to jest. No, ništa nije moglo potamniti taj sjajni sastav, tako da se i nakon tog zaokreta i dalje sjajno prodaje, priređujući veličanstvene koncerte.

Sam Phil Collins nakon ovog albuma uzlijeće do statusa superzvijezde i skoro cijelo vrijeme radi na solo karijeri, te tek povremeno na okupljanju matične grupe.


Phil Collins – “Face Value” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh