Nick Mason – “Fictitious Sports”

Svibanj – 1981.

album-art

00:00

Nick Mason izdaje prvi solo album “Fictitious Sports” ili punog naziva “Nick Mason’s Fictitious Sports”.

Manje više svi se slažu u jednom, da je ovo najmanje Nickov solo album, jer sve je kompozicije na njemu napisala i ko-producirala Carla Bley.

Na albumu kao vokal gostuje Robert Wyatt, osim na uvodnoj kompoziciji.

A i sam Nick priznaje da je album napravio više kao vježbu za sljedeći solo album “Profiles”, nego kao neko ozbiljno solo ostvarenje.

Na albumu sudjeluje cijela krema ondašnje progresivne scene, od već spomenutog Roberta Wyatta, preko Chris Speddinga na gitari, do same Carle koja je aktivno sudjelovala na snimanju, svirajući klavijature.


Nick Mason – “I’m A Mineralist”

Omot su napravili stari znanci Pink Floyd produkcije, Hipgnosis i Geoff Halpin.

Album samo po sebi i nije toliko loš. Dapače, jednostavno je drugačiji. Onaj tko to može prihvatiti, taj može i slušati ovo ostvarenje. Onaj tko očekuje Pink Floyd, teško da će izdržati do kraja ploče.

Mason je jedan od rijetkih bubnjara koji je kao član grupe Pink Floyd, bez nekog velikog “znanja” i virtuoznosti postigao svjetsku slavu. No, svoj je nedostatak obilato nadomjestio “feelingom” za psihodeliju i tom mu segmentu teško itko može biti ravan.

Ako ste u nedoumici o njegovoj ulozi i kvaliteti, pogledajte i poslušate „Live at Pompeii“. Na toj snimci se vidi tko je Mason i koja mu je uloga bila unutar grupe i samim tim zasluge za njen svjetski uspjeh.


Nick Mason – “Fictitious Sports” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh