Kansas – “The Prelude Implicit”

Rujan – 2016.

Kansas lansira album “The Prelude Implicit”.

Iako je album snimljen prije par mjeseci, omot dobio finalnu verziju, ugovori za distribuciju potpisani, izlazak se odgodio.  Možda će se učiniti nelogičnim toliko odgađanje, no, samim pogledom na američku scenu te godine stvari postaju jasne.

Kansas je (još uvijek) stadionska atrakcija i svojim koncertima privlače ogromne mase ljudi. Kako je ljetna shema američke scene dupkom puna, teško da bi lansiranje novog albuma u sred ljeta bio dobar marketinški, a i poslovni potez. Tako da …


Kansas – “Refugee”

Bio je to prvi album kojeg je grupa snimila bez jednog od utemeljitelja grupe Steve Walsha, koji se povukao iz aktivnog muzičkog života.

Interesantno je da su za ovaj album potpisali s njemačkom diskografskom kućom Inside Out Music, čiji je osnivač i većinski vlasnik veliki obožavatelj same grupe. To donekle puno kaže, jer su sigurno dobili uvjete koje bi teško postigli kod nekih drugih.

Kansas je uzletio na krilima eksplozije progresivnog rocka sedamdesetih godina i svojom su pitkom verzijom osvojili milijune sljedbenika. Iako su imali elemenata progresivnog izraza i deklarirali se kao progresivna grupa, ipak su bili svjetlosnim godinama od one stvarne progresive u stilu kraut rocka ili zheula.

U biti, Amerika je imala veoma malo stvarnih progresivnih grupa, jer se većina okretala masi i sljedbeništvu, koje je donosilo veliki novac.

Grupa Kansas je u svojoj karijeri imala i velike hitove, “Carry On Wayward Son” i “Dust In the Wind”, te par dobrih prog pokušaja “Song for America” i “Miracles Out of Nowhere”. Ni ostatak opusa nije ništa manje vrijedan, iako koketira s mainstreamom.

Uglavnom, ljubitelji ove grupe su dobili album kojeg će slušati, a to je na kraju balade jedino bitno!


Kansas – „The Prelude Implicit“ / full album 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh