Kako su dobili ime – Mötley Crüe?

Kad se grupa oformila, basista i osnivač grupe Nikki Sixx, je želio da se nazove Christmas, ali nije naišao na odaziv ostatka članova.

S druge strane, gitarista Mick Mars je na stol iznio asocijaciju na jedan slučaj kad je svirao sa svojom prethodnom grupom White Horse, kad je netko od članova opisao bend kao “a motley looking crew” ili u slobodnom prevodu “šaroliko društvo”.

Potom je sam Mars spomenuo ime Mottley Cru i u osnovi biva prihvaćeno. Nakon natezanja, pogađanja, igranja “varijacija na temu”, izbacivanja jednog “t”, odabrano je ime prvobitno ime s dodatkom, Mötley Crüe.

Dvotočke iznad “o” i “u” je dodao Vince Neil, pjevač grupe, inspiriran imenom njemačkg piva Löwenbräu.

Eto!


Mötley Crüe – “Live Wire”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh