Kako su dobili ime: Aerosmith?

Joey Kramer, (budući bubnjar Aerosmitha) je s djevojkom slušao pjesmu Harry Nilssona, “Aerial Ballet” i za vrijeme njenog trajanja počeli su igru riječi koja je u sebi imala riječ “aero“. Nakon par natuknica izletjelo je “aerosmith”.

Joeyju se ime instant svidjelo, ali grupa s kojom je tada nastupao nije dijelila njegovo oduševljenje. Ime je stavljeno u ladicu i čekalo je bolja vremena. Ona su došla kad su se Joe Perry i Steven Tyler pridružili grupi. Pa i s njima nije išlo lako, a i morao ih je iz nekog razloga uvjeriti da ime ne dolazi od novele “Arrowsmith”, Sinclair Lewisa koju su morali čitati kao omraženu lektiru u srednjoj školi 🙂 .

Aerosmith je danas globalno poznata grupa!


Aerosmith – “Dream On”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh