Jordan Rudess – “Wired For Madness”

glazbeni rollercoaster

Ono što najviše otkriva kohezivnu prirodu sastava je bilo koji solo izlaz njegovih pojedinačnih članova.
Za neke, glazba koju stvaraju pojedinačno ne pokazuje nikakve oznake u materijalu matičnog sastava, što može biti dobro iz više razloga, ali primarna je demonstracija koliko takav glazbenik može biti pojedinac.
Drugi solo izleti mogu podnijeti upečatljivu sličnost s izrazom matičnog sastava koja pokazuje koliko je pojedinac važan za ukupni zvuk kolektiva.

To je slučaj i s najnovijim solo nastupom Jordan Rudess-a, vrlo talentiranog klavijaturiste sastava Dream Theater.

Uz iznimnu karijeru koja traje više od tri desetljeća, nakon nedavnih izleta u klasičnu i isključivo klavirsku glazbu, sa ‘Wired For Madness’, njegovim prvim albumom objavljenim za Mascot Records, vraća se profinjenom iako netipičnom, progresivnom rocku.

Da daroviti čarobnjak tipki, koji se, usput rečeno, voli igrati ovom slikom povremeno noseći čarobni šešir, ne samo da vlada svojim instrumentom, već ima i više nego privlačne kompozicijske vještine, možete se uvjeriti na ovom albumu.

Jordan Rudess – “Wired For Madness pt. 1”

Ovaj album predstavlja upravo ono što piše na omotu – to je portfelj Jordan Rudess-a koji stvara zadovoljavajući svoje kreativne potrebe, s obzirom na njegovu eksperimentalnu prirodu, s nizom različitih stilova koji vjerovatno nikad neće biti istraženi u matičnom sastavu.

U prvom dijelu paket sadrži glazbeno ozračje koje će zadovoljiti prog obožavatelje, dok druga polovica albuma sadrži barem jedan trag koji će se svidjeti svakome. Iako je čitav paket teško procijeniti zbog prirode glazbe, ideje ovdje imaju veliko obećanje, čija kompleksnost oduzima dah.
Glazba je toliko raznolika – ponekad je prog, u drugima je blues ili jazz, dok je u ostalima jednostavno nemoguće kategorizirati osim “prokleto dobro”.


Jordan Rudess – “Why I Dream”

Sveukupno mislim da je ravnoteža u redu – ima dovoljno mjesta za sve instrumente da zauzmu središnju poziciju, pri čemu vokali pomažu u održavanju zanimljivosti.

Jordan Rudess nam nudi svu zamršenost koju žudimo i očekujemo od člana Dream Theater-a, ali s osvježavajućom originalnošću koja može doći samo iz solo albuma.

‘Wired For Madness’ je glazbeni rollercoaster i samo dokazuje ono što mnogi u svijetu glazbe znaju: Jordan Rudess je eklektičan i nemilosrdno kreativan glazbenik.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh