Faces – “Ooh La La”

Ožujak – 1973.

album-art

00:00

Jedna od najbizarnijih priča u rocku se bližila kraju. Počeli su kao nada, prva dva albuma su ih održala na površinu, treći album ih je lansirao u prvu ligu Otočkog rocka i naposljetku, posljednji album, farewell album, dospijeva na prvo mjesto UK top liste albuma.
Dakako, već iz prvih riječi je jasno da se radi o bendu Faces, i njihovom opusu koji je bio obrnuto proporcionalan i u kvaliteti i u prodaji sa situacijom u bendu.

Drugim riječima rečeno, nakon uspješnog trećeg albuma „A Nod Is as Good as a Wink…To a Blind Horse“, grupa ulazi u studio, ali bez Rod Stewarta. Rod je već „debelo“ uzletio sa solo karijerom i solo albumima, da ga rad u grupi jednostavno nije više zanimalo.


Faces – “Ooh La La”

Kad je nakon dva tjedna ipak došao na snimanje, preko volje je sudjelovao samo u djelu pjesama, ostale su otpjevali članovi grupe. Bila je to veoma frustrirajuća situacija, pogotovo u svjetlu činjenice da je u tom trenutku grupa Faces u očima većine sljedbenika, pa čak i nekih promotora bila okarakterizirana kao prateća grupa Rod Stewarta. Dojam je bio pojačan i činjenicom da su manje-više svi članovi grupe sudjelovali na snimanjima solo albuma Rod Stewarta.

I kao da i to nije bilo dovoljno, po izlasku albuma Rod se razmeće izjavama da je album smeće, da je zbrka kaotičnog i nikakvog materijala, itd, itd. Pomalo neobično čak i za to doba, poglavito kad se zna da su svi skupa počeli kao „prijatelji iz iste ulice“

I kao iz nekog inata, album se, kao takav, penje na prvo mjesto UK top liste albuma i tu stoji nekoliko tjedana.

Nedugo nakon izlaska albuma Rod Stewart definitivno napušta grupu, za njim ide Ron Wood, koji se pridružuje Rolling Stonesima, a potom i sam Ronnie Lane, koji je de facto autor manje više cijelog materijala na albumu.

No, grupa nekako uspijeva ostati na površini zahvaljujući zamjenama, održavaju koncerte i čak izdaju dvije singlice.
I to bi bilo to, Faces prestaju postojati 1975. godine.


Faces – “Ooh La La” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh