Deep Purple – “InFinite”

Travanj – 2017.

Vječni teškaš, pionir Heavy izričaja, Deep Purple, je lansirao album “InFinite”.

Album nosi simptomatični naziv “InFinite”, što je višeznačan pojam, koji označava beskonačnost u trodimenzionalnom prostoru. Po izlasku albuma bend je krenuo na turneju, kojoj su nadjenuli ime “Long Goodbye Tour”. (U sklopu turneje su posjetili Zagreb)

Kombinacija naziva albuma i turneje daje pak jedno drugo tumačenje svega skupa. To je ono neminovno, čega su očito svjesni i članovi ove dugoživuće grupe. “Nothnig last forever” kao da između redova poručuju svima koji su još uz njih. A armija slijednika ove grupe je ogromna. Na stranu što su se tijekom godina “potrošili“, ali svojim radom i energijom su pronijeli da trend interesa za teškaše iz sedamdesetih i dalje ne opada.

(Deep Purple je bez prestanaka na turnejama, i ne postoji vjerojatno kutak na svijetu gdje nisu nastupili. Možda Antartik i Arktik … i ostalo nisam baš siguran.)


Deep Purple – “Time For Bedlam” / Official Lyric Video

Album “InFinite” je biti nasljednik dobro ocjenjenog “Now What?!”.  Za mix pultom je bio njihov stari znanac i jedan od najcjenjenijih producenta današnjice, Bob Ezrin. (producirao je grupe Kiss, Pink Floyd, Peter Gabriela, Alice Cooper, Kansas …. )

Kako bi sve bilo po ustaljenom redu kakvog business nalaže, na tržište je lansiran video singl, “Time For Bedlam”. Vezano sa ovo izdanje, na EP-u imena “Time For Bedlam”, su se pored naslovne kompozicije našle snimke koje nisu izdane na albumu.

Deep Purple polako, ali sigurno koračaju prema svom kraju. To je neminovno i taj će se kraj dogoditi!

Drugo je pitanje, da li je zadnja turneja ujedno i posljednja? Osobno, teško mogu povjerovati u to, jer isuviše dobro poznajem cijelu ekipu. Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey će na pozornici biti do svog posljednjeg daha.

Nije za ludu ona „jednom rocker, zauvijek rocker“, a Deep Purple su klasičan primjer života te poslovice!


Deep Purple – “InFinite” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh