UNKLE – “The Road Pt. 1”
18. Kolovoza – 2017.

Kao potvrda lansiranja novog albuma lansirana je singlica “Cowboys Or Indians”, na kojoj su surađivali Elliott Power, Mïnk i YSEÉ. Slijedile su ih singlice “Sick Lullaby” i “The Road”.

Ništa nije upućivalo da će se nastavak suradnje preliti van okvira žanra, a pogotovo ništa nije upućivalo da će se grupa okrenuti trenutno najkarizmatičnijoj figuri u rocku danas, Mark Laneganu. Stoga i jest pomalo s iznenađenjem primljena informacija, da na albumu pored nabrojenih suradnika, uz grupu UNKLE nastupa i Mark Lanegan.

Da, Mark Lanegan je tu i svojim glasom daje kredibilitet albumu koji će razvukao van granica žanra kojeg njeguje sastav. Po objavljivanju te informacije, u medije su lansirana dva singla, “Another Night Out” na kojem je Mark Lanegan i “Looking for the Rain”, na kojem sudjeluju Mark Lanegan i Eska.


UNKLE – “Another Night Out” (Feat. Mark Lanegan)

Ali ni to nije bilo sve. Na albumu još sudjeluju Keaton Henson, Andrew Innes (Primal Scream), Liela Moss (The Duke Spirit), bubnjar Jon Theodore (Queens Of The Stone Age), bubnjar Justin Stanley (Beck), Dhani Harrison i Callum Finn.

Uglavnom, kad se sve zbroji i oduzme, „all star“ ekipa je zajedničkim snagama pomogla UNKLE-u da realizira ovaj album.
Album “The Road Pt. 1” se pojavio na tržištu u svim mogućim formatima. Posebno je interesantno vinilno izdanje, koje u popratnim materijalima ima booklet od 36 stranica na kojima su djela eminentnih umjetnika (Nathan Coley, John Isaacs, David Nicholson, Norbert Schoerner, Doug Foster, Warren Du Preez i Nick Thornton Jones)


UNKLE – “Looking for the Rain” (Feat Mark Lanegan & Eska)

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh