Dire Straits – „Brothers in Arms“
17. Svibnja – 1985.

album-art

00:00

Grupa Dire Straits izdaje  peti studijski album „Brother in Arms“.

Album postaje najuspješnije izdanje ove grupe.

Po samom izlasku se penje na prva mjesta top lista na svim kontinentima, da bi na Billboardu ostao devet tjedana na prvom mjestu i kurioziteta radi, 34 tjedna na prvom mjestu australske top liste.

Album nose kompozicije “Money for Nothing” i naslovna, „Brother in Arms“, iako bi se mirne duše mogla bilo koja pjesma izdvojiti i lansirati je kao singlicu. To dovoljno govori o kvaliteti materijala na ovom velikom albumu.


Dire Straits – „Brothers in Arms“

Stoga je logično da se prodavao u monstruoznim tiražama ili brojkom rečeno, 30 milijuna širom svijeta.

Ono što je nama interesantno, jest da je Dire Straits pripremao turneju „Brothers in Arms“ u Dubrovniku i Splitu, da bi na Gripama priredio nezaboravni koncert s kojim je turneja službeno započela.

Bila je to večer kad je Split bio centar rock svijeta. Gripe su bile dupkom pune, publika željna friškoga, aktualnog, punokrvnog rocka.

Dire Straits, na čelu sa Mark Knopflerom je to i pružio. Osobno, jedan od najvećih koncerata koje sam u životu vidio i koji ostaje sjećanju za cijeli život – doslovno!


Dire Straits – „Brothers in Arms“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh