Allman Brothers Band & vinil
22. Srpnja – 2016.

Nakon Pink Floyd i njihove serije izdavanja albuma grupe na 180 gr vinilu, i Allman Brothers Band izdaje prvih devet albuma na vinilu, od kojih neka u proširenom izdanju.

Više se ne može govoriti o hrabrim potezima na ovom polju. Ovo je već siguran pogodak. Jer na vinilu će biti otisnute remasterirane analogne snimke najboljih albuma grupe, snimljenih u studiju i u živo. Svi su albumi originalno izdani u jednog dekadi, od 1969. do 1979. godine.

Kako bi što bolje zapakovali ova izdanja i privukli pažnju, pored proširenih izdanja originala, lansirana je i limitirana edicija (500 komada) drvenih kutija u kojima će pored ploča biti bezbrojne memorabilije benda. (od magneta za frižider sa slikama omota albuma, replika poznate kape, gumena podloga za ploče na gramofonu, krpa za čišćenje ploča sa amblemom benda, posteri ….)

Ploče je sređivao Kevin Reeves, koji je još početkom 2014. godine počeo sa remasteriranjem “Fillmore Easta”. Dakle, ne treba puno za zaključiti da je posao bio ogroman i debelo se isplatio.

Povezani članci