The Yardbirds – “For Your Love”

Lipanj – 1965.

Želeći kapitalizirati uspjeh na top listama s singlicom “For Your Love”, Yardbirds ili bolje rečeno, Giorgio Gomelsky, njihov manager, izdaje prvi album za sjevernoameričko tržište.

Nastojeći uskočiti u trendovski vlak zvan British Invasion, Gomelsky sastavlja album od reprezentativnih pjesma svojih pulena i kreće prema Novom Kontinentu.

Tog Svibnja 1965. godine, album će prvi put pronijeti ime Yardbirds na tom kontinentu, ime koje će kasnije postati sinonim rađanja legendi koje će doslovno pokoriti svaki kutak ovog kontinenta.

Album “For Your Love” je sastavljen od novih i starih snimaka, onako kako se Gomelskom učinilo da bi bilo neprofitabilnije. Iako je s umjetničkog kuta napravio papazjaniju, komercijalno je pogodio. Album po izlasku dolazi na Billboard i zadržava se na #96. mjesto. Možda će izgledati deplasirano, ali ovaj je proboj iza sebe ostavio dalekosežne posljedice.


The Yardbirds – “For Your Love”

Neposredno nakon izlaska albuma Yardbirds kreću na turneju po Americi, koja će ih kao i sve grupe britanske invazije jednostavno progutati i ispljunuti s džepovima punim love.

U to vrijeme je u bendu bio Jeff Beck, koji je netom zamijenio Eric Claptona. To je i razlog zašto su oboje zastupljeni na albumu.

Interesantno je da su snimke s ovog albuma u UK izdane tek u Kolovozu i to kao EP “Five Yardbirds”. Dakako radilo se samo o novim snimkama.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh