Steve Hackett – “At The Edge Of Light”

Siječanj – 2019.

Steve Hackett je objavio 26-ti studijski album “At The Edge Of Light”.

Album je naslijedio “The Night Siren”, album čiji je uspjeh pomalo iznenadio sve pa i samog Hacketta.

Zna se da ovaj umjetnik radi i djeluje samozatajno, bez velike pompe, vijesti o njemu se objavljuju samo u striktno specijaliziranim izdanjima, kao što je ovaj portal i isto se tako zna da su mu turneje unaprijed rasprodane, iako je reklamna kampanja i više nego skromna. Razlog je u veličanstvenoj produkciji koja na prvo mjesto stavlja muziku, a tek onda sve što je okružuje. Publika to zna cijeniti i obilno ga nagrađuje svojim prisustvom.

Isto je tako poznato da Steve ne pati od veličine, te je jedan od rijetkih velikana koji bez kompleksa nastupa pred rasprodanom dvoranom od 10 000 sjedala, ali i običnom pubu u kojem se slučajno nađe par prolaznika. U tom kontekstu nije loše spomenuti njegovo gostovanje i na Korčuli na lokalnom jazz festivalu.

Steve Hackett je dugo godina bio jedan od stupova grupe Genesis.  Za vrijeme boravka u grupi, od albuma „Nursery Cryme“, pa do snimanja albuma “And Then There Were Three”, njegov udio i doprinos opusu grupe je bio ogroman.

Album “At The Edge Of Light” je dakako izdan u svim mogućim formatima, uključujući i vinil.


Steve Hackett – “At The Edge Of Light” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately. 

na vrh